Pe baza rezultatelor experimentelor cu componentele acestui clei, cercetătorii au stabilit că acesta a fost folosit de strămoșii oamenilor pentru a confecționa mânere pentru unelte mici. Cu toate acestea, ei au subliniat că substanța nu ar fi putut fi folosită pentru a atașa vârfurile de piatră la arborele sulițelor.
Reclamă
Știință
Psihologul N. Reissland consideră că fetușii nu sunt capabili să plângă „în glas”. Cu toate acestea, în cadrul ecografiei, ea și colegii ei au descris în 2011 „plânsul gestaltic” și „râsul gestaltic”, care preced mecanismele responsabile de plâns la copilul născut.
După cum spun experții, fătul este antrenat să plângă. Nu se știe, însă, dacă în acest moment corzile sale vocale vibrează. De asemenea, nu se știe dacă „mișcările de plâns” au legătură cu durerea sau disconfortul fătului.
O companie aeriană suedeză a pregătit un zbor cu destinație necunoscută
Deocamdată, se știe doar că avionul va pleca din Copenhaga pe 5 aprilie și se va întoarce pe 8 aprilie. În plus, durata zborului de „câteva ore” indică faptul că orașul X nu se află probabil în Europa Centrală sau de Nord.
Când se va apropia data plecării, transportatorul le va spune călătorilor ce trebuie să aducă cu ei, dar intriga va fi dezvăluită doar atunci când toți pasagerii își vor ocupa locurile.
Norvegia ar putea instala un gard la granița anti-crucificare
Norvegia ia în considerare instalarea unui gard la granița cu Suedia, ca parte a unui pachet de măsuri menite să eradicheze populația de porci mistreți, ca urmare a unui focar de pestă porcină africană apărut anul trecut în Suedia.
Până la două mii de mistreți ar putea fi uciși în Norvegia, conform unui plan prezentat de Autoritatea norvegiană pentru siguranța alimentară și de Agenția de mediu, bazat pe amenințarea pe care mistreții o reprezintă pentru creșterea comercială a porcilor.
În prezent, este cea mai mare pată solară din ciclul solar 25.
Prin comparație, are acum 60% din dimensiunea petei solare care a provocat evenimentul Carrington din septembrie 1859, când Pământul a fost lovit de una dintre cele mai grave furtuni solare din istorie.
Din cauza puternicei erupții și a celei mai mari ejecții de masă coronală, au fost observate aurore boreale în întreaga lume, chiar și deasupra Caraibelor, Bahamas și arhipelagului Hawaii. Sistemele de telegraf au cedat în întreaga Europă și America de Nord, multe stații arzând pur și simplu. Astronomul britanic Richard Carrington a fost primul care a înregistrat începutul superfurtunii solare, care a fost numită ulterior în onoarea sa.
Reclamă